Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Aποκλειστικές δηλώσεις στο avatonpress.grσχετικά με την επιστροφή εκπαιδευτικών, που τελούσαν υπό διαθεσιμότητα,  σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και η σχετική πράξη ανάληψης υπηρεσίας)

Η αναπόδραστη στιγμή  για την κυβέρνηση, για το ξήλωμα της πολιτικής της  και την απονομιμοποίηση της στην συνείδηση του λαού αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Μία μία άρχισαν να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων για την επάνοδο των τεθέντων υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Σας παραθέτουμε πρόσφατη απόφαση επιστροφής  εκπαιδευτικών που τελούσαν υπό διαθέσιμότητα στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
 Οι εκπαιδευτικοί με την επιστροφή τους θα αποζημιωθούν για το διάστημα της διαθεσιμότητας και θα περιμένουν την εκδίκαση των κανονικών ασφαλιστικών μέτρων σε ένα μήνα περίπου.

Η μήνη του Υπουργού όλο και αυξάνει και είναι σίγουρο πως ήδη το επιτελείο του απεργάζεται σχέδια για την "συμμόρφωση" των "άτακτων" εκπαιδευτικών που "τόλμησαν" να αμφισβητήσουν την νομιμότητα των αποφάσεων του "σοφού" και "μεταρρυθμιστή" Υπουργού Παιδείας.

 Ίσως να μην τους δώσει καν την ευκαιρία να μπουν στην κινητικότητα όσοι μπορέσουν και επανέλθουν στην εργασία τους προσωρινά, με τις αποφάσεις των έκτακτων ασφαλιστικών μέτρων, ίσως και να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στα μέλη του ΣτΕ όταν εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης-αντισυνταγματικότητας της διαθεσιμότητας για να πάρει το "αίμα" του πίσω.

Είναι γνωστό άλλωστε πως τέτοιου είδους κυβερνήσεις, σαν την τωρινή Ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζουν πιο βάναυσες πολιτικές όταν ένα μέτρο τους δεν περάσει λόγω της αντίστασης του λαού. Ας περιμένουν λοιπόν οι συνάδελφοι κάθε φορά και πιο βαθιά χτυπήματα στην αξιοπρέπεια τους και την κοινωνική συνοχή.

Είναι γεγονός πως κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση και οπλίζεται με νομικά εφόδια καθώς προσπαθεί με κάθε νέο της νομοθέτημα να μπαλώσει τις τρύπες των προηγούμενων σαθρών και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων της. Ας μην ξεγελιούνται όμως οι συμπολίτες μας, κι ας μην ξεχνάνε πως οι κομματικοί στρατοί και οι ταγοί τους, πριν πεθάνουν βγάζουν κεφάλια σαν της λερναίας ύδρας και μοιάζουν ανίκητοι.

Μόλις οσμιστούν το τέλος τους και την αποκαθήλωσή τους θα σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στον λαό.
Ο λαός και η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να αποκτήσουμε την αγωνιστική συνείδηση και πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας, να αποδείξουμε ότι θα περάσουμε  από το ΕΓΩ μας, το  τόσο εγωπαθητικό μας φάντασμα που μας κρατά στο σκοτάδι της ματαιοδοξίας μας, στο ΕΜΕΙΣ του Οδυσσέα Ελύτη και της αλληλεγγύης μεταξύ μας, αν επιθυμούμε την αποδέσμευση από την οικονομική σκλαβιά που μας ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας εδώ και 3 χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται.

 Μ. Θεολόγου, πρόεδρος Β΄ΕΛΤΕΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου