Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των διοικητικών των ΑΕΙ για την υπεράσπιση και διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις διαθεσιμότητες/απολύσεις. Με το δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα τους, που αντέχει παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις συκοφαντίες, αναδεικνύονται οι πραγματικοί νικητές σε μια άνιση μάχη. Δίνουν ένα μάθημα αντίστασης και αξιοπρέπειας σε όλους μας. Ο αγώνας τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και ένα μεγάλο εμπόδιο στα σχεδιαζόμενα κύματα απολύσεων, που θα ακολουθήσουν και συμπεριλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες προσωπικού.
Η κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεσή της στους λαϊκούς αγώνες. Επεμβαίνει με δυνάμεις καταστολής και εισαγγελείς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Παρεμβαίνει μέσω της δικαιοσύνης ώστε να κριθεί «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Στέλνει στα πειθαρχικά με την απειλή της αργίας 276 εργαζόμενους, που μέσα από συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων δεν «αυτοαπογράφηκαν». Στο Πανεπιστήμιο Πατρών την εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη» την αναλαμβάνει το Συμβούλιο του Ιδρύματος με έκδοση τελεσίγραφου ενάντια στους προς απόλυση εργαζόμενους: υποταχτείτε αλλιώς καλούμε τον εισαγγελέα. Η δήθεν συμπαράσταση και η υποστήριξή(sic) για την αποτροπή των απολύσεων κατέρρευσαν πολύ γρήγορα και αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο και ο ρόλος του ΣΙ.
Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και τα όργανά της δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της αστικής δημοκρατίας. Το σύνταγμα, η κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο νομικός «πολιτισμός» ισχύουν όσο δεν αγγίζουν τα στρατηγικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της κυρίαρχης τάξης. Εν προκειμένω των δανειστών, της ΕΕ και των επιχειρηματιών που προσδοκούν κέρδη από την ιδιωτικοποίηση, την επιχειρηματικότητα στα ΑΕΙ και τις γενικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλονται με ή χωρίς μνημόνια.
Όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν με επιμονή το δίκιο τους και τον πλούτο, που παράγουν, τότε οι κυβερνήσεις ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα, επιστρατεύουν τα ΜΑΤ για την καταστολή. Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, παίρνει αποφάσεις εν ριπή οφθαλμού όταν πρόκειται να κριθούν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων έχουν περάσει εβδομάδες χωρίς να βγει απόφαση με προφανή στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων.
Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
  
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των  διοικητικών. Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση και να μην τεθεί σε αργία κανένας εργαζόμενος, που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και δεν «απογράφηκε».
Καταδικάζουμε τα τελεσίγραφα των ΣΙ και την παραγγελία της  κυβέρνησης να κηρυχτεί η απεργία των διοικητικών παράνομη και καταχρηστική. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει τις εισαγγελικές και κατασταλτικές επεμβάσεις στα πανεπιστήμια για το χτύπημα της συνδικαλιστικής/πολιτικής δράσης.
Η συνέχιση των λαϊκών αγώνων, η λαϊκή συμμαχία, η ενότητα και η κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων για να μην περάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων, είναι η μόνη μας επιλογή.


ΕΛΜΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου